PBS

#enamember

Λιάνα Κάβουρα

Σύμβουλος Ανάπτυξης

Τμήμα Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Hertfordshire

Γεια σας, είμαι η Λιάνα.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα οικονομικά και διάφορα συναφή επαγγέλματα μετά την αποφοίτηση μου από το σχετικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Hertfordshire. 

Το τελευταίο διάστημα, μετά τη μετακόμιση μου από την Αθήνα στην Ξάνθη εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.  Στην εταιρεία ασχολούμαι περισσότερο με το δημόσιο τομέα και διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Παράλληλα, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν ασχολούμαι υποστηρικτικά με προγράμματα του ΕΣΠΑ- ΕΠΑΝΕΚ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στη δουλειά μου στην ena αγαπώ περισσότερο τη συνοχή και το πνεύμα συνεργασίας που διακατέχει την ομάδα. Μου αρέσει ιδιαίτερα το ότι υπάρχει διάθεση για αλληλοβοήθεια μεταξύ των συναδέλφων αλλά και ένα σκεπτικό συνεχούς αυτο -εκπαίδευσης που θεωρώ πως βοηθάει τόσο την προσωπική εξέλιξη του καθενός αλλά και της ομάδας στο σύνολό της.

Τον περισσότερο χρόνο εκτός εργασίας τον αφιερώνω στην οικογένειά μου. Μου αρέσει επίσης πολύ η ενασχόληση με τη φωτογραφία και ακόμη περισσότερο όταν συνδυάζεται με μια εξόρμηση σε κοντινούς προορισμούς!

Η συμβουλή μου προς όλους τους ενδιαφερομένους είναι..να ενημερώνεστε, να μας ρωτάτε και να αξιοποιείτε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

#enamember
Tuesday, November 27, 2018
Email : 
liana.kavoura@enateam.gr
 

Ζωή Τσακιρίδου

Διεύθυνση Οικονομικών

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Γεια σας, είμαι η Ζωή και είμαι στην ομάδα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης από το 2015. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ Καβάλας. Στην ena απασχολούμαι κατά κύριο λόγο στη Διεύθυνση Οικονομικών. Η ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο αντικείμενο ξεκίνησε αμέσως μετά τις σπουδές μου. Για την ακρίβεια, αφού ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης έγινα και επισήμως μέλος της ομάδας. 

Παράλληλα με τη διαχείριση των οικονομικών της ena, αναλαμβάνω υποστηρικτικά καθήκοντα και από άλλα πόστα όπως παραδείγματος χάριν την τεχνική στήριξη στην εκπόνηση μελετών και διαχείριση επενδυτικών προγραμμάτων και την υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών. Στα καθήκοντα μου επίσης περιλαμβάνονται πολλά διαφορετικά επιπλέον αντικείμενα όπως η μαζική αποστολή sms, η συμπλήρωση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών και η εκπαίδευση του προσωπικού στο πληροφοριακό σύστημα που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη δουλειά μου είναι το εργασιακό περιβάλλον της ena με τις άριστες υλικοτεχνικές υποδομές και τις ανθρώπινες σχέσεις που διατηρούν τα στελέχη μεταξύ τους.

Όταν δε βρίσκομαι στη δουλειά, μου αρέσει να συναναστρέφομαι την οικογένεια και τους φίλους μου, πηγαίνω cinema, για ψάρεμα ή για ποδήλατο. Όταν μου δίνεται η ευκαιρία λατρεύω επίσης να ταξιδεύω.  

Η συμβουλή της Ζωής:

Η συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στους αγαπητούς μας πελάτες είναι να απολαμβάνουν την κάθε μέρα, να τολμούν και να κυνηγούν τα όνειρά τους.

 

#enamember
Wednesday, October 1, 2014
Email : 
tsakiridou@enateam.gr
 

Καλλιόπη Λαδίου

Τμήμα Γεωλογίας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών

#enamember
Email : 
pladiou@enateam.gr
 

Λάμπρος Εξίογλου

Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα

Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γεια σας είμαι ο Λάμπρος και εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης από το 2014.

Ασχολούμαι με την συμβουλευτική υποστήριξη, την υποβολή αιτήσεων ένταξης, την τεχνική στήριξη κατά την υλοποίηση και την υποβολή αιτημάτων πληρωμής σε διάφορες δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως τα Σχέδια Βελτίωσης, οι Νέοι Γεωργοί , οι Γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις κ.α. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εργάστηκα για 5 μήνες μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, ως γεωπόνος στη Δ.Ε. Σταυρούπολης.  Ο αμέσως επόμενος εργασιακός χώρος, όπου βρίσκομαι μέχρι σήμερα είναι η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Στη δουλειά μου στην ena μου αρέσει η πρόκληση του να διαχειρίζομαι διάφορα project και να βοηθάω τους επενδυτές του αγροτικού κατά βάση τομέα της ευρύτερης περιοχής της ΠΑΜΘ να αναπτυχθούν, παρέχοντας τους συμβουλευτική υποστήριξη.

Εκτός ωρών και χώρου εργασίας ασχολούμαι με το μπάσκετ.

Η συμβουλή του Λάμπρου:

Οι παραγωγοί θα πρέπει πλέον να είναι και αυτοί  επαγγελματίες.  Να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα τους από επίσημη πηγή πληροφόρησης, να είναι ανοιχτοί στο να συζητήσουν προτάσεις για στοχευμένες επενδύσεις, νέες καλλιέργειες ή καλλιεργητικές τεχνικές και να προσπαθούν κρατώντας τη γνώση και την εμπειρία που τους δόθηκε από τις προηγούμενες γενιές να πρωτοπορούν και να φτάσουν εάν είναι δυνατόν στο επόμενο επίπεδο.

#enamember
Email : 
lampros@enateam.gr
 

Εύη Βοϊβατοπούλου

Σύμβουλος Ανάπτυξης Δευτερογενούς Τομέα

Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης  Δ.Π.Θ.

Είμαι η Εύη και εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης από το 2014. Μεγαλώνοντας με 2 οικονομολόγους, διάβαζα από πολύ μικρή βιβλία management και είχα αποφασίσει  από τότε τις σπουδές που θα ακολουθούσα. Σήμερα λοιπόν, είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μετά την ενασχόληση μου με διάφορα αντικείμενα σχετικά και μη έχω ενταχθεί τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Στην εταιρεία εργάζομαι σαν Σύμβουλος Ανάπτυξης Δευτερογενούς και Τριτογενούς Τομέα. Πιο συγκεκριμένα στην τρέχουσα φάση, ασχολούμαι με την υποβολή και την υλοποίηση προτάσεων του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) που αποτελεί ένα από τα επτά τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 -2020. 

Αυτό που αγαπώ στη δουλειά μου είναι το αποτέλεσμα στο τέλος υλοποίησης των διαφόρων δράσεων. Αντλώ δύναμη και ενέργεια όταν βλέπω επιχειρήσεις από μικρά καλαίσθητα γραφεία μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία, που δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν διαφορετικά,  να ξεκινούν από το μηδέν και να αναπτύσσονται με τη βοήθεια των προγραμμάτων.

Στον ελεύθερο μου χρόνο με ξεκουράζουν οι μικρές αποδράσεις και η επαφή με τη φύση.

Η συμβουλή της Εύης:

Οι επιχειρηματίες και οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να επιλέγουν ορθά τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται. Οι καλοί συνεργάτες (σύμβουλοι, λογιστές κ.α.) είναι κομμάτι της επιτυχίας κάθε επιχείρησης και το κλειδί της ανάπτυξης της.

#enamember
Email : 
evi@enateam.gr
 

Νικόλαος Χαραλαμπογιάννης

 
 

Κατερίνα Βασιλείου

Συντονίστρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ.

Είμαι η Κατερίνα και εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης από το Σεπτέμβριο του 2006.

Μετά την αποφοίτησή μου από το τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ  έκανα την πρακτική μου στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την τύχη να ασχοληθώ  για πρώτη φορά με  προγράμματα ενισχύσεων στον πρωτογενή τομέα. Επίσης η πρακτική αυτή συνετέλεσε στην γνωριμία μου με τους δυο εταίρους της ena και την μετέπειτα ένταξη μου στο δυναμικό της.

Στην πορεία μου στην ena έχω διαχειριστεί προγράμματα τόσο του πρωτογενή όσο και του δευτερογενή τομέα. Επίσης έχω συμμετάσχει ενεργά στην ομάδα του ΟΣΔΕ στα δυο πρώτα χρόνια ενασχόλησης της εταιρείας με αυτό. Σήμερα έχω αναλάβει τον συντονισμό της ομάδας και την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ωστόσο είμαι πάντα στη διάθεση των συνεργατών μου όταν μπορώ να βοηθήσω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Τέλος, ασχολούμαι με την υποβολή αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Στην εργασία μου στην ena βρίσκω πολλά θετικά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η ενασχόληση με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα και η συνεχής απόκτηση γνώσεων και εμπειριών. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό για μένα το γεγονός ότι με την εργασία μας συμβάλλουμε στην χρηματοδότηση  μιας επιχειρηματικής προσπάθειας και βοηθούμε την τοπική κοινωνία και τέλος το όμορφο ομαδικό περιβάλλον της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Όταν δεν είμαι στη δουλειά ασχολούμαι με τα δυο παιδάκια μου και τις υπόλοιπες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Η συμβουλή της Κατερίνας:

Οι παραγωγοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των διαφόρων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στις διάφορες επιδοτούμενες δράσεις να  ακολουθούν τις οδηγίες του συμβούλου και του λογιστή τους και  να συζητούν εγκαίρως όλους τους προβληματισμούς τους σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων τους με τον σύμβουλό τους.

#enamember
Email : 
katerina@enateam.gr
 

Δημήτρης Μπαρδακίδης

Γενική Διεύθυνση, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Είμαι ο Δημήτρης και εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης από το ξεκίνημα της, τον Ιούνιο του 2006, ως ένας από τους ιδρυτές.

Στην ena ασχολούμαι κυρίως με την οργάνωση και την εμψύχωση της ομάδας, την αναζήτηση και διερεύνηση ευκαιριών και τη συμβουλευτική υποψήφιων επενδυτών. Η απόφαση για ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο προέκυψε από προσωπικό ενδιαφέρον, αναζητώντας την γνώση και την υψηλή εξειδίκευση στις συμβουλευτικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν άμεση επίδραση στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Στη δουλειά μου αγαπώ ιδιαίτερα τη δημιουργικότητα, την επαφή με τον κόσμο, τη συνεχή βελτίωση και τη συνεισφορά μας στην οικονομία του τόπου μας. 

Εκτός δουλειάς ασχολούμαι με έναν αμπελώνα οινοποιήσιμων ποικιλιών 35 στρεμμάτων που διατηρώ και με την οικογένειά μου φυσικά.

Η συμβουλή του Δημήτρη

Η επιμονή και η σκληρή, οργανωμένη προσπάθεια πάντα αναγνωρίζεται και ανταμείβεται.

#enamember
Email : 
bardakidis@enateam.gr
 

Σταύρος Αμοιράς

Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Τμήμα Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Είμαι ο Σταύρος, ένας από τους συνιδρυτές της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Καθώς η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 εκ των πραγμάτων  βρίσκομαι σε αυτή τα τελευταία δεκατρία έτη. 

Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόληση με το αντικείμενο των συμβουλευτικών υπηρεσιών προέκυψε ως εκπλήρωση προσωπικών αναγκών που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν από την τοπική αγορά. Όταν χρειάστηκε να αναζητήσουμε κάποιους επαγγελματίες για να λάβουμε σχετικές υπηρεσίες, αυτοί δε βρέθηκαν και έτσι πολύ φυσιολογικά αναπληρώσαμε το κενό που υπήρχε στην αγορά. Το αντικείμενο βέβαια έχει αποδειχτεί συναρπαστικό και η γνώση που καθημερινά αποκτούμε αυξάνει το ενδιαφέρον να συνεχίσουμε, γνωρίζοντας παράλληλα ολοένα πιο ενδιαφέροντες και αξιόλογους ανθρώπους.

Σήμερα, τον περισσότερο χρόνο μου στη δουλειά τον αφιερώνω ή μάλλον θα ήθελα να τον αφιερώνω στην ανεύρεση νέων ευκαιριών… η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι ασχολούμαι και με τις συναντήσεις με νέους ή υφιστάμενους πελάτες, οργανωτικά θέματα και προτάσεις βελτίωσης των διαδικασιών της εταιρείας τα οποία με απασχολούν επίσης καθημερινά, όπως επίσης και η επίτευξη των ποιοτικών κριτηρίων λειτουργίας που θέτουμε  στην ena. 

Η παρακολούθηση της οικονομικής ευημερίας είναι μία ακόμη αρμοδιότητα μου που απαιτεί αρκετό χρόνο ενασχόλησης καθώς επίσης και η υιοθέτηση από όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ψηφιακής εποχής και του μετασχηματισμού της εταιρείας, μέσω της χρήσης του Crm και του Erp, αλλά και των άλλων ψηφιακών εργαλείων που χρησιμοποιούμε ευρέως.
 
Τέλος κομμάτι από το χρόνο μου διεκδικεί και η προσωπική βελτίωση όλων των ανθρώπων της ena με τη διοργάνωση ενδοεπιχειρησιακών ή με την παρακολούθηση εξωτερικών σεμιναρίων, καθώς είναι μια επιλογή που αποτελεί πλοηγό για όλους εμάς στην εταιρεία και μια πρακτική που θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμη πιο έντονα τα επόμενα χρόνια σε όλους τους συνεργάτες μας.
 
Στη δουλειά μου στην ena απολαμβάνω την εκμάθηση πολλών διαφορετικών αντικειμένων και την ενασχόληση με αυτά και μου αρέσει που πολλοί πελάτες παλιοί  ή νέοι έχουν όνειρα και έξυπνες ιδέες και εμείς χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε στην υλοποίηση τους. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα έργο στο οποίο συμβάλλαμε και εμείς αισθανόμαστε μεγάλη χαρά, μετά έρχεται και η ικανοποίηση ασφαλώς, αλλά πρώτα από όλα η μεγάλη χαρά. 
 
Εκτός γραφείου, η οικογένεια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας και αυτό που ξεκουράζει το νου και τη ψυχή. Όλα όσα γίνονται εκτός εργασίας συνδέονται με τη σύζυγο και τα παιδιά μου και είναι αυτά που μας ευχαριστούν όλους. Είτε πρόκειται για ταξίδια, για άσκηση, για δραστηριότητες (καλαθοσφαίριση) , είτε για εκμάθηση επιπλέον γνώσεων και δεξιοτήτων, όλα συσχετίζονται με την υπέρτατη αξία, αυτή της οικογένειας.
 

Πρώτα είναι το όραμα, μετά έρχονται οι εικόνες, ακολουθεί το σχέδιο δράσης και στο τέλος η υλοποίηση του. Όσο πιο ισχυρό είναι το όραμα τόσο πιο εύκολα θα εκπληρωθούν τα επόμενα…

Κι εμείς είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με το δικό μας συναίσθημα.  
 
 
#enamember
Email : 
amoiras@enateam.gr
 

Σοφία Αργυριάδου

Υπεύθυνη τμήματος Marketing

Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, ΠΑΜΑΚ

Μεταπτυχιακό στην Τεχνολογίες Συστημάτων Μικροηλεκτρονικής & Πληροφορικής (Δίκτυα Υπολογιστών), ΔΠΘ

Μaster in Business Administration (MBA), Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Είμαι η Σοφία και εργάζομαι στην ena από το 2017.

Μετά την αποφοίτηση μου από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου  στα Δίκτυα και στη συνέχεια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ψάχνοντας να βρω εκείνο το αντικείμενο που θα με έκανε να πηγαίνω χαμογελαστή το πρωί στη δουλειά. Κάπου στην πορεία ανακάλυψα το marketing και με κέρδισε γιατί για μένα είναι ένας μοναδικός τρόπος να αποκτήσει κάθε άνθρωπος, επιχείρηση ή οργανισμός μια μοναδική εικόνα και “φωνή” προς τον έξω κόσμο. Στην ena βρήκα ανθρώπους που μοιράζονται αυτή την ιδέα μαζί μου και έτσι ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το μαγευτικό κόσμο του marketing.   

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην εταιρεία βέβαια έχω ασχοληθεί με αρκετά  διαφορετικά πράγματα, αποκτώντας εμπειρία και γνώσεις που βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμα και αξιοποιώ καθημερινά στο τρέχον βασικό αντικείμενο απασχόλησης μου, το marketing. Στην παρούσα φάση ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με την ψηφιακή και διαδικτυακή παρουσία της ena στο εταιρικό website και τα social media και γενικότερα με το digital marketing της εταιρίας τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και σε επίπεδο υλοποίησης.  

Αυτό που μου άρεσε από την πρώτη κιόλας επαφή μου με την ena είναι το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης και προσωπικής ανάπτυξης αλλά και η δυναμική της ομάδας της enateam. Στη δουλειά μου λατρεύω το ότι μπορώ να δοκιμάζω καινούρια πράγματα και να βλέπω άμεσα τα αποτελέσματα τους από τις αντιδράσεις του κοινού εντός και εκτός της εταιρίας.       

Εκτός γραφείου είμαι μια μαμά πλήρους ωραρίου, αλλά καταφέρνω να ξεκλέβω έστω και λίγο χρόνο από τη φροντίδα της οικογένειας για να διαβάζω, να βλέπω φίλους και να πηγαίνω σινεμά. Δε χάνω επίσης ευκαιρία για περισσότερη επιμόρφωση συμμετέχοντας συχνά σε σεμινάρια και workshops.   

Η συμβουλή της Σοφίας:

 

Κάθε σύγχρονος άνθρωπος στην αγορά εργασίας θα πρέπει να μάθει να προβάλλει και να παρουσιάζει τον εαυτό ή/και την επιχείρηση του σωστά σε κάθε κατάλληλη ευκαιρία που του δίνεται και να προσπαθεί να μη μένει πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιταγές της εποχής μας. Όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε επίσης πως ποτέ δεν είναι αργά για νέες και περισσότερες γνώσεις.  

 

 

#enamember
Email : 
sofia.argiriadou@enateam.gr
 

Σίσσυ Μπαζιάνα

Τομέας Αγροτικής Οικονομίας, Σχολή Γεωπονίας, Α.Π.Θ.

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών: Αγροτική Οικονομία, Μεταπτυχιακό Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ.

#enamember
 

Μαρία Τέγου

 

Υπεύθυνη Τμήματος ΟΣΔΕ, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα

Τεχνολόγος Γεωπόνος, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Γεια σας είμαι η Μαρία.

Εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης από το 2017, όπου ξεκίνησα κάνοντας την Πρακτική μου άσκηση, στη συνέχεια απασχολήθηκα ως εποχιακό προσωπικό την περίοδο υποβολής ΕΑΕ και τώρα είμαι πλέον μόνιμα στην ομάδα στο τμήμα εξυπηρέτησης του πρωτογενούς τομέα.

Ασχολούμαι κυρίως με το κομμάτι του ΟΣΔΕ και τις άδειες χρήσης νερού, αλλά και διάφορες δράσεις του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης όπως η Απονιτροποίηση, η Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία και οι Σπάνιες Φυλές. Εξυπηρετώ με άλλα λόγια ένα μεγάλο κομμάτι των παραγωγών που συνεργάζονται με την εταιρεία.

Στη δουλειά μου, μου αρέσει περισσότερο η καθημερινή επαφή με τους παραγωγούς. Επιπλέον ένα άλλο στοιχείο που με κάνει να νιώθω ευχαρίστηση είναι η πρόκληση του να αντιμετωπίζω καθημερινά τα θέματα των ανθρώπων που εξυπηρετώ και να τους βοηθάω να τα επιλύσουν.

Για να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι σπουδές που έχω κάνει στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς και η επιλογή της ena ως την εταιρεία όπου πραγματοποίησα την Πρακτική μου Άσκηση.

Όταν βρίσκομαι εκτός γραφείου κάνω μαθήματα χορού. Επίσης φροντίζω τα δύο μικρά μου ανιψάκια.

Η συμβουλή της Μαρίας:

Μία συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στους παραγωγούς είναι να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν  να τηρούν τις ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων της ΕΑΕ και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους που αφορούν το ΟΣΔΕ, τις καλλιέργειες ή/και το ζωικό τους κεφάλαιο.

#enamember
Email : 
tegoumar@enateam.gr
 

#enapartners

Ζωζώ Πετρακοπούλου

Σύμβουλος Ανάπτυξης Δευτερογενούς & Τριτογενούς Τομέα

Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών: Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Είμαι η Ζωζώ και εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης τα τελευταία 5,5 χρόνια. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).

Τα καθημερινά μου καθήκοντα στην ena την παρούσα περίοδο αφορούν στην υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω Δράσεων κυρίως του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) καθώς και στην τεχνική υποστήριξη κατά το στάδιο υλοποίησης εγκεκριμένων έργων του δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Γενικά, η επιλογή του αντικειμένου απασχόλησης μου ήταν εντελώς συνειδητή καθώς έκρινα ότι συνδυάζει τα περισσότερα στοιχεία από το εκπαιδευτικό μου υπόβαθρο. Με το συγκεκριμένο αντικείμενο ασχολούμαι συνολικά 8 έτη, καθώς είχα σχετική προϋπηρεσία πριν να ξεκινήσω να εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της εργασίας μου είναι η διαρκής εναλλαγή του αντικειμένου, η επαφή με το κοινό και το ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον εργασίας. Αυτό που αγαπώ περισσότερο όμως στη δουλειά αυτή είναι η συμβολή της εταιρείας , μέσω της λειτουργίας της  στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας ΑΜΘ στην οποία δραστηριοποιείται.

Όταν δεν είμαι στο γραφείο ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με την οικογένεια μου και ειδικότερα με τα δύο μικρά αγοράκια μου.

Η συμβουλή της Ζωζώς:

Προκειμένου να ολοκληρώνονται με επιτυχία τα επενδυτικά προγράμματα των επενδυτών του δευτερογενή και τριτογενή τομέα με τα οποία ασχολούμαι θα παρότρυνα τους επενδυτές να συμβουλεύονται πάντα τους ενημερωτικούς οδηγούς με τους οποίους τους προμηθεύουμε και να μην διστάζουν να ζητούν διευκρινίσεις για οτιδήποτε τους προβληματίζει.

#enapartners
Email : 
zozo@enateam.gr
 

Τάσος Τοφέας

 

Μαρία Καρατζόγλου

Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

#enapartners
 

Γεώργιος Χατζόπουλος

Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

#enapartners
 

Θεράπων Φάκας

#enapartners
  • Business Story
  • Ποιοι είμαστε
    •   Back
    • Ευχές
    • Έργα
More »

End of Content.

Μετάβαση στο περιεχόμενο